logo teelker

Wij geven u een helder inzicht in de bouwtechnische staat en de onderhoudskosten

Het signaleren van gebreken en/of tekortkomingen is één van de doelen van een inspectie, maar het vinden van een goede oplossing is misschien nog wel belangrijker

vooropname | nulmeting

Als er voorgenomen zware werkzaamheden zijn in de directe omgeving van uw woning of ander soort van onroerend goed. Denk daarbij aan ontgravingen, heiwerkzaamheden (palen en damwand), verlaging grondwaterpeil, afgravingen, zwaar transport (zandwagens of bouwverkeer), verkeersdrempels etc.

Als gevolg van genoemde zaken kan er schade ontstaan, scheefstand kan toenemen, draaiende kozijndelen kunnen gaan klemmen, maar ook tegelwerk, stucwerk of siertegelwerk kan losraken en/of scheuren.

De schade kan variëren van nihil tot enkele tonnen.

Een onafhankelijke bouwkundige rapportage in de vorm van een nulmeting of vooropname is uitstekend geschikt om bouwkundige schade na de uitvoering van de bouwwerkzaamheden te bewijzen.

De nulmeting of vooropname beschrijft de woning op alle van belang zijnde bouwkundige elementen die door bouwactiviteiten schade zouden kunnen oplopen. Deze inspectie is daarom een bewijs op datum van de status van uw woning.

U kunt overwegen de rapportage te deponeren bij een notaris, hiervan wordt dan een depot akte opgemaakt, waardoor het opname moment ook nog eens extra en voor nog langere tijd wordt vastgelegd. Hiermee voorkomt u op een later tijdstip allerlei onnodige discussies over het moment van ontstaan van de eventuele schade aan uw vastgoed.

Tevens is het raadzaam een bouwexploot te overhandigen aan de hoofdaannemer, eigenaar of andere verantwoordelijk voorafgaand aan de werkzaamheden. Een bouwexploot is een schrijven waarin vooraf de betrokkenen aansprakelijk stelt voor eventuele schade achteraf.

teelker bouwkundig advies

adres Dierenriem 30
postcode en plaats 6662 CJ Elst
telefoon 026 381 53 90
mobiel 06 28 70 34 19
website www.teelker.nl
email info@teelker.nl
nummer kvk 09162720

Landelijk en Regionaal Actief

Arnhem – Nijmegen

Velp – Rheden – Ellecom – Dieren

Doesburg – Brummen – Zutphen

Oosterbeek – Renkum – Doorwerth

Elst – Driel – Valburg – Heteren

Huissen – Bemmel – Gendt

Westervoort – Lathum – Duiven

Zevenaar – Didam – Lobith

Weurt –  Ewijk – Druten

Beuningen – Wijchen – Grave

Malden – Mook – Plasmolen

Ooij – Millingen aan de Rijn

Berg en Dal – Groesbeek

MENU